Slechte leiding en coördinatie leidt tot véél medische fouten!

In Nederland leggen de meeste patiënten die te maken hebben gehad met een medische fout, ruim een derde, de oorzaak bij een slechte coördinatie van de zorg. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek onder patiënten dat is gepubliceerd in het International Journal of Liniaal Practice en is uitgevoerd door onderzoekers van onder meer Harvard Medical School in Boston.

Gepubliceerd op 01 Jan 2017.

Het is niet zelden het geval dat de arts of verpleegkundige niet weet wat de actuele status van de patiënt is. Daarnaast is de werkdruk vaak dermate hoog dat van rust geen sprake is. Veel medische fouten leiden dan ook tot letselschade. Medicatie wordt dikwijls in een hogere dosering gegeven, als blijkt dat het gewenste resultaat uitblijft, terwijl de patiënt al diverse keren heeft aangegeven in toenemende mate ernstige bijwerkingen te ervaren die niet in de patiëntenstatus zijn opgetekend.

Steeds meer ziekenhuizen en zorginstellingen zijn zich bewust van dit ‘logistieke probleem’. In bepaalde ziekenhuizen en zorginstellingen zijn derhalve projectgroepen gevormd die deze routing beter in kaart moeten brengen om zodoende hierop beleid te bepalen.

Bel mij terug

Vul dit formulier in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.


Waardering van cliënten

,,Dank je wel voor de afhandeling! Ik ben blij en dankbaar hoe jij alles geregeld hebt!! Dat je met me meedacht en advies gaf! Dit was voor mij de eerste keer dat ik met jullie te maken had..... Gelukkig!!! (ik hoop ook dat er geen tweede keer volgt!) Maar perfect geregeld alles!! Het schadebedrag is al op mijn rekening gestort. (Ook super snel!) Ik wil jou bedanken voor de fijne samenwerking!! Lieve groet van mij! Zorg ook goed voor jezelf zeker in deze tijd!!''
Mia - 04 May 2020


Gratis advies

Heeft u gratis advies nodig? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.