Loonschade als gevolg van letselschade

Ook als werkgever kunt u de gevolgen van het letsel van uw werknemer ervaren. Zeker wanneer deze als gevolg van het letsel arbeidsongeschikt raakt. U dient immers het loon van uw werknemer door te betalen. Care Letselschade helpt u bij het verhalen van deze loonschade.

Als uw werknemer uitvalt voor zijn werk, dan bent u in ieder geval verplicht het salaris twee jaar door te betalen. Dit is ook het geval, wanneer deze uitval is veroorzaakt door een ander. Daarnaast bent u verplicht om een re-integratieplan op te stellen en uit te (laten) voeren. Dit kost u als werkgever veel geld, zeker wanneer uw werknemer voor langere tijd is uitgeschakeld. Gelukkig heeft u als werkgever de mogelijkheid om deze kosten te verhalen op de aansprakelijke partij.

Aansprakelijkheid bij loonschade Meestal is een ander aansprakelijk voor de uitval van uw werknemer als gevolg van letselschade. Het komt echter ook voor, dat er over de aansprakelijkheid gediscussieerd wordt.

U heeft als werkgever niet dezelfde rechten als uw werknemer, het slachtoffer. De bescherming die bijvoorbeeld fietsers en voetgangers in de wet genieten (artikel 185 Wegenverkeerswet), geldt niet voor de werkgever. Het kan dus voorkomen, dat uw werknemer zijn of haar schade volledig vergoed krijgt, maar u, als werkgever, niet.

Bel mij terug

Vul dit formulier in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.


Waardering van cliƫnten

,,Dankjewel voor de goede zorgen, en het harde werk om te zorgen dat ik krijg waar ik recht op heb. Blij dat ik dit toch ben aangegaan, en dankbaar voor de hulp en de uitkomst. Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje, maar ik hoop het nooit meer mee te hoeven maken. Gelukkig had dit nog de best mogelijke afloop. Mocht het onverhoopt toch nog het geval zijn in de toekomst, weet ik Care Letselschade zeker te vinden. Ik heb mij begrepen en gesteund gevoelt, en zal dat zeker weergeven in een waardering/recensie op facebook.''
Mevrouw Van den Tillaard - 12 Jan 2021


Gratis advies

Heeft u gratis advies nodig? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.