Letselschade en zelfstandigen

Als zzp'er draagt u veel verantwoordelijkheden. U bent niet alleen verantwoordelijk voor uw werk, maar ook voor uw eigen veiligheid en gezondheid. Helaas kan een ongeval altijd gebeuren, zelfs tijdens het uitoefenen van uw beroep. Wat moet u doen als zzp'er als u letselschade oploopt? In dit artikel bespreken we alles wat zelfstandigen moeten weten over letselschade.

Gepubliceerd op 26 Mar 2024.

letselschade voor zelfstandigen zzp'ers

Letselschade zzp

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook voor zzp'ers. Of u nu bouwvakker, consultant of fotograaf bent, een ongeval kan grote gevolgen hebben voor uw werk en inkomen. Letselschade voor zzp'ers kan variëren van lichte verwondingen tot ernstige handicaps, met aanzienlijke financiële en emotionele lasten tot gevolg.

Als zzp'er heeft u recht op een schadevergoeding als u letsel oploopt door een ongeval waarvoor een ander aansprakelijk is. Dit kan zijn op de werkvloer van een opdrachtgever, tijdens het uitvoeren van een opdracht of zelfs op weg naar een afspraak. Het is belangrijk om te weten dat u als zzp'er dezelfde rechten heeft op het gebied van letselschade als werknemers in loondienst.

Wat te doen bij letselschade als zzp'er?

Als zzp'er met letselschade zijn er verschillende stappen die u moet nemen om uw recht op een schadevergoeding te waarborgen. Allereerst is het belangrijk om direct medische hulp in te schakelen en uw letsel te laten documenteren door een arts. Vervolgens is het raadzaam om zo snel mogelijk juridisch advies in te winnen bij een letselschade expert.

Een letselschade expert kan u helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid en het berekenen van de schade die u hebt geleden. Daarnaast kan een letselschade expert u juridisch bijstaan en helpen bij het onderhandelen met de verzekeraar van de tegenpartij.

Neem contact met ons op

Heeft u als zzp'er letselschade opgelopen en heeft u advies nodig over uw rechten en opties? Bij Care Letselschade begrijpen we de specifieke uitdagingen waar zzp'ers mee te maken hebben bij claims en staan we klaar om u te helpen bij elke stap van het proces. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Bij Care Letselschade kunt u rekenen op deskundig advies en ondersteuning. Onze ervaren letselschadespecialisten staan voor u klaar.

Op deze pagina’s vindt u meer informatie over letselschade door een arbeidsongeval en letselschade door een verkeersongeval.

Bel mij terug

Vul dit formulier in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.


Waardering van cliënten

,,Care Letselschade bied een goede service en is heel vriendelijk naar de mensen toe. Ramon bedankt voor de nette service en afhandeling van de zaak. Veel succes in de toekomst met jullie mooie nieuwe werkplek.''
Herman en Lindy - 06 May 2015


Gratis advies

Heeft u gratis advies nodig? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.