Letselschade door overige oorzaken

Er zijn vele oorzaken waardoor iemand letsel kan oplopen, waarvoor een ander aansprakelijk is. Het is onmogelijk deze hier allemaal te beschrijven. We noemen een aantal voorbeelden.

Aansprakelijkheid bij letselschade door een slecht wegdek De wegbeheerder is aansprakelijk voor gebreken aan de weg, die bij normaal weggedrag voor de weggebruiker een gevaar en een risico op schade opleveren. De wegbeheerder moet wel een redelijke kans hebben gehad om dit gebrek te herstellen of hiervoor te waarschuwen.

De weggebruiker dient te bewijzen, dat er van een gevaarlijk gebrek sprake is en dat hij of zij hierdoor schade op heeft gelopen. De wegbeheerder kan zich verweren door aan te tonen, dat:

  • De weggebruiker niet de normale voorzichtigheid in acht heeft genomen (bijvoorbeeld te snel heeft gereden)
  • Hij de schade niet had kunnen voorkomen, omdat het gebrek plotseling is ontstaan (bijvoorbeeld een plots door storm omgevallen boom)
  • Hij voldoende gewaarschuwd heeft voor het gebrek
  • Hij voldoende onderhoud heeft gepleegd en onvoldoende middelen heeft om nog meer controle en onderhoud te plegen.

Letselschade door een slecht wegdek

U kunt als voetganger, fietser of automobilist letsel oplopen door een slecht wegdek. Bijvoorbeeld een valpartij door een loszittende stoeptegel of een gat in de weg, gladheid waardoor u in de slip raakt, of een obstakel op het fietspad. De wegbeheerder is verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van de weg en de weguitrusting. Gladheid/olie op de weg.

Bel mij terug

Vul dit formulier in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.


Waardering van cliƫnten

,,Graag wil ik Care Letselschade bedanken en in het zonnetje zetten voor alle fantastische hulp die ik (maar ook mijn gezin) hebben mogen ontvangen bij het oplopen van hersenletsel na een ongeluk mijn met elektrische fiets. In juli 2016 kreeg ik een ongeluk waarbij mijn verzekering ( Acam Beneden-Leeuwen) direct een letselschade advocaat naar mij toestuurde om alles te regelen. Begrijp mij goed als ik vertel dat je na een dergelijk ongeluk echt niet weet wat je allemaal te wachten staat. Enkele dagen na ziekenhuisopname kwam de heer Schuijers van Care Letselschade bij ons op bezoek en vanaf deze dag ging een wereld voor ons open. Jawel voor ons, de heer Schuijers heeft ons hele gezin ondersteund en alle voorkomende zaken, schade technisch, en financieel tot in de perfectie geregeld, natuurlijk behoort dit tot zijn taak, maar alle bijstand, mentaal/sociaal/psychisch, niets was hem teveel. Altijd mocht je bellen en om advies vragen, niets was teveel. Voor ons is dit een letselschadebedrijf die een bloemetje verdient. Wij hopen NIET tot ziens, maar mocht dit onverwacht wel voorkomen dan zijn wij de eerste die de heer Schuijers weer bellen. Bedankt, Eddy Muller en gezin ( Megen)''
Eddy - 30 May 2018


Gratis advies

Heeft u gratis advies nodig? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.