Letselschade door overige oorzaken

Er zijn vele oorzaken waardoor iemand letsel kan oplopen, waarvoor een ander aansprakelijk is. Het is onmogelijk deze hier allemaal te beschrijven. We noemen een aantal voorbeelden.

Aansprakelijkheid bij letselschade door een slecht wegdek De wegbeheerder is aansprakelijk voor gebreken aan de weg, die bij normaal weggedrag voor de weggebruiker een gevaar en een risico op schade opleveren. De wegbeheerder moet wel een redelijke kans hebben gehad om dit gebrek te herstellen of hiervoor te waarschuwen.

De weggebruiker dient te bewijzen, dat er van een gevaarlijk gebrek sprake is en dat hij of zij hierdoor schade op heeft gelopen. De wegbeheerder kan zich verweren door aan te tonen, dat:

  • De weggebruiker niet de normale voorzichtigheid in acht heeft genomen (bijvoorbeeld te snel heeft gereden)
  • Hij de schade niet had kunnen voorkomen, omdat het gebrek plotseling is ontstaan (bijvoorbeeld een plots door storm omgevallen boom)
  • Hij voldoende gewaarschuwd heeft voor het gebrek
  • Hij voldoende onderhoud heeft gepleegd en onvoldoende middelen heeft om nog meer controle en onderhoud te plegen.

Letselschade door een slecht wegdek

U kunt als voetganger, fietser of automobilist letsel oplopen door een slecht wegdek. Bijvoorbeeld een valpartij door een loszittende stoeptegel of een gat in de weg, gladheid waardoor u in de slip raakt, of een obstakel op het fietspad. De wegbeheerder is verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van de weg en de weguitrusting. Gladheid/olie op de weg.

Bel mij terug

Vul dit formulier in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.


Waardering van cliƫnten

,,Ik heb vandaag de mail ontvangen met de voorgestelde afrekening. Ik ben zeer tevreden over de afhandeling. Bedankt voor alles!''
de heer Schoolderman - 14 Nov 2016


Gratis advies

Heeft u gratis advies nodig? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.