Letselschade door sport en spel

Wanneer u tijdens het sporten letsel oploopt, kunt u uw schade in de meeste gevallen niet op de veroorzaker verhalen. Volgens de rechtspraak neemt u als u deelneemt aan bijvoorbeeld een wedstrijd hiermee ook een risico. Het gedrag van de veroorzaker wordt dus minder snel als onrechtmatig gezien, omdat er van een sport- en spelsituatie sprake is.

Loopt u letsel op door bijvoorbeeld een sliding bij het voetbal, een hoog geheven stick bij het hockey of een tennisbal in het gezicht bij tennis, dan wordt dat, hoe vervelend ook, gezien als een risico dat u kunt verwachten en dient te accepteren. Dat kan zelfs voor toeschouwers gelden.

Aansprakelijkheid bij letselschade door sport en spel

Om de veroorzaker van uw letsel aansprakelijk te kunnen stellen voor uw schade, moet er sprake zijn van een actie die buiten de normale sport- en spelsituatie valt. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer u wordt nagetrapt of een klap in uw gezicht krijgt. Maar ook een sliding, die extreem grof is, kan de veroorzaker worden aangerekend.

Bel mij terug

Vul dit formulier in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.


Waardering van cliƫnten

,,Ik bleef goed op de hoogte, dat vond ik erg fijn. iedere keer wanneer jullie mij een email stuurde met nieuwe informatie, bleef ik altijd zonder vragen zitten, alles werd duidelijk uitgelegd dus. Kortom goed en heel fijn bedrijf, gewoon zo doorgaan! Ik was en ben nog steeds heel tevreden met de service die jullie me gaven!! Bedankt voor alles!''
Nick van der Linden - 26 Aug 2014


Gratis advies

Heeft u gratis advies nodig? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.