Letselschade door sport en spel

Wanneer u tijdens het sporten letsel oploopt, kunt u uw schade in de meeste gevallen niet op de veroorzaker verhalen. Volgens de rechtspraak neemt u als u deelneemt aan bijvoorbeeld een wedstrijd hiermee ook een risico. Het gedrag van de veroorzaker wordt dus minder snel als onrechtmatig gezien, omdat er van een sport- en spelsituatie sprake is.

Loopt u letsel op door bijvoorbeeld een sliding bij het voetbal, een hoog geheven stick bij het hockey of een tennisbal in het gezicht bij tennis, dan wordt dat, hoe vervelend ook, gezien als een risico dat u kunt verwachten en dient te accepteren. Dat kan zelfs voor toeschouwers gelden.

Aansprakelijkheid bij letselschade door sport en spel

Om de veroorzaker van uw letsel aansprakelijk te kunnen stellen voor uw schade, moet er sprake zijn van een actie die buiten de normale sport- en spelsituatie valt. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer u wordt nagetrapt of een klap in uw gezicht krijgt. Maar ook een sliding, die extreem grof is, kan de veroorzaker worden aangerekend.

Bel mij terug

Vul dit formulier in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.


Waardering van cliënten

,,Hartelijk dank voor uw inzet in mijn schadegeval. Ik heb vòòr dit gelezen te hebben het tevredenheids onderzoek ingevuld. Ik ben enorm tevreden over hoe u en uw organisatie mijn schade heeft behandelt. Niet alleen vanwege het bereikte maar overall. Het terugkoppelen van informatie was prima en heel snel. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang. Ik ben uiterst tevreden. Ga door op de voet waarmee u mijn zaak in behandeling heeft, kan niemand ontevreden zijn. Dikke pluim.''
de heer Bolhuis - 15 Oct 2014


Gratis advies

Heeft u gratis advies nodig? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.