Letselschade door een gebrekkige opstal

Volgens de wet valt een gebrek aan de weg ook onder de gebrekkige opstal. Meer bekende voorbeelden van een gebrekkige opstal zijn natuurlijk de afgewaaide dakpan of een omgevallen schutting die op een voorbijganger valt.

Een opstal is gebrekkig, wanneer deze niet voldoet aan de eisen die men daaraan in de gegeven omstandigheden mag stellen, en waardoor deze een gevaar oplevert voor personen of zaken. Het niet aanwezig zijn van waarschuwingsborden kan betekenen dat er van een gebrekkige opstal sprake is.

Aansprakelijkheid bij een gebrekkige opstal

De eigenaar of bezitter van de gebrekkige opstal is aansprakelijk, wanneer iemand hierdoor letsel oploopt (artikel 6:174 Burgerlijk Wetboek). De eigenaar of bezitter hoeft geen schuld te hebben aan het voorval. Wel speelt het een rol spelen of er al dan niet voldoende onderhoud is gepleegd. U kunt doorgaans zelfs de eigenaar aanspreken wanneer u medebezitter bent van de opstal.

Bel mij terug

Vul dit formulier in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.


Waardering van cliƫnten

,,Wij kunnen u niet genoeg bedanken voor wat u voor ons betekent heeft. Voor u misschien niet veel werk ,maar vanaf het moment dat ik niet meer de telefoontjes kreeg en me niet meer hoefde te verdedigen ging het een stuk beter. Het gekken was dat ik een week nodig heb gehad om te geloven dat de Rabobank, Interpolis of Rechtsbijstand me niet meer zouden bellen.Je hoort wel van die verhalen dat mensen er aan onderdoor gaan en heb altijd gedacht valt wel mee maar dat is wel anders.Heel erg bedankt dat u ons heeft gelooft en bijgestaan kan het niet vaak genoeg zeggen.''
Mevrouw van Summeren (en dochter) - 26 Sep 2016


Gratis advies

Heeft u gratis advies nodig? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.