Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer. Akkoord Weigeren

Letselschade door een gebrekkige opstal

Volgens de wet valt een gebrek aan de weg ook onder de gebrekkige opstal. Meer bekende voorbeelden van een gebrekkige opstal zijn natuurlijk de afgewaaide dakpan of een omgevallen schutting die op een voorbijganger valt.

Een opstal is gebrekkig, wanneer deze niet voldoet aan de eisen die men daaraan in de gegeven omstandigheden mag stellen, en waardoor deze een gevaar oplevert voor personen of zaken. Het niet aanwezig zijn van waarschuwingsborden kan betekenen dat er van een gebrekkige opstal sprake is.

Aansprakelijkheid bij een gebrekkige opstal

De eigenaar of bezitter van de gebrekkige opstal is aansprakelijk, wanneer iemand hierdoor letsel oploopt (artikel 6:174 Burgerlijk Wetboek). De eigenaar of bezitter hoeft geen schuld te hebben aan het voorval. Wel speelt het een rol spelen of er al dan niet voldoende onderhoud is gepleegd. U kunt doorgaans zelfs de eigenaar aanspreken wanneer u medebezitter bent van de opstal.

Bel mij terug

Vul dit formulier in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.


Waardering van cliƫnten

,,Dankjewel voor de felicitatie voor mijn 70 ste verjaardag.. en voor de professionele en prettige behandeling van de nasleep van de kettingbotsing. In de herfstvakantie 2017 kan ik dankzij de letselschade een week met de ( klein) kinderen ( 7 P.) naar een huisje in de buurt van Boedapest! Voor mij : een geluk bij een ongeluk!''
mevrouw Verdonk - 01 Feb 2017


Gratis advies

Heeft u gratis advies nodig? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.