Letselschade door gladheid of olie op de weg

Een wegbeheerder kan ook aansprakelijk zijn, wanneer er olie op het wegdek ligt of wanneer er sprake is van gladheid. Dit betreft echter geen gebrek aan de weg. De weggebruiker zal in dat geval dienen aan te tonen, dat de wegbeheerder heeft nagelaten om tijdig te waarschuwen of om maatregelen te nemen.

De wegbeheerder moet wel in alle redelijkheid in staat zijn geweest om voor deze situatie te waarschuwen. Dat is bijvoorbeeld niet het geval bij plotselinge gladheid waarvoor geen gladheidswaarschuwing is afgegeven. Ook wanneer de wegbeheerder voldoende heeft gestrooid, valt deze vaak geen verwijt te maken.

Daarnaast heeft de weggebruiker een eigen verantwoordelijkheid. Deze neemt bewust een risico, wanneer hij of zij zich op de weg begeeft bij gladheid. Zeker wanneer daarbij de snelheid niet wordt aangepast aan de omstandigheden.

Als een wegbeheerder gelekte olie niet verwijdert of geen waarschuwingsbord(en) plaatst, nadat de politie aanwezig is geweest, dan valt hem zeker een verwijt te maken.

Overigens bestaat er, wanneer de gelekte olie van een motorvoertuig afkomstig is, nog de mogelijkheid het Waarborgfonds Motorverkeer aan te spreken.

Bel mij terug

Vul dit formulier in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.


Waardering van cliënten

,,Hartelijk dank voor uw inzet in mijn schadegeval. Ik heb vòòr dit gelezen te hebben het tevredenheids onderzoek ingevuld. Ik ben enorm tevreden over hoe u en uw organisatie mijn schade heeft behandelt. Niet alleen vanwege het bereikte maar overall. Het terugkoppelen van informatie was prima en heel snel. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang. Ik ben uiterst tevreden. Ga door op de voet waarmee u mijn zaak in behandeling heeft, kan niemand ontevreden zijn. Dikke pluim.''
de heer Bolhuis - 15 Oct 2014


Gratis advies

Heeft u gratis advies nodig? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.