Letselschade door gladheid of olie op de weg

Een wegbeheerder kan ook aansprakelijk zijn, wanneer er olie op het wegdek ligt of wanneer er sprake is van gladheid. Dit betreft echter geen gebrek aan de weg. De weggebruiker zal in dat geval dienen aan te tonen, dat de wegbeheerder heeft nagelaten om tijdig te waarschuwen of om maatregelen te nemen.

De wegbeheerder moet wel in alle redelijkheid in staat zijn geweest om voor deze situatie te waarschuwen. Dat is bijvoorbeeld niet het geval bij plotselinge gladheid waarvoor geen gladheidswaarschuwing is afgegeven. Ook wanneer de wegbeheerder voldoende heeft gestrooid, valt deze vaak geen verwijt te maken.

Daarnaast heeft de weggebruiker een eigen verantwoordelijkheid. Deze neemt bewust een risico, wanneer hij of zij zich op de weg begeeft bij gladheid. Zeker wanneer daarbij de snelheid niet wordt aangepast aan de omstandigheden.

Als een wegbeheerder gelekte olie niet verwijdert of geen waarschuwingsbord(en) plaatst, nadat de politie aanwezig is geweest, dan valt hem zeker een verwijt te maken.

Overigens bestaat er, wanneer de gelekte olie van een motorvoertuig afkomstig is, nog de mogelijkheid het Waarborgfonds Motorverkeer aan te spreken.

Bel mij terug

Vul dit formulier in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.


Waardering van cliƫnten

,,Onze moeder/schoonmoeder heeft inderdaad vorige week het volledige bedrag ontvangen. Zij is heel blij en opgelucht dat dit alles voor haar nu achter de rug is. Daarom willen wij u namens haar hartelijk danken voor de moeite die u voor haar heeft gedaan. We hopen dat het niet nodig is, maar mocht het ooit nodig zijn, zullen we zeker weer een beroep op u doen. p.s. Wij hebben geen facebook maar willen toch wel de volle vijf sterren aan u en Care Letselschade toekennen.''
Heer en mevrouw Van Baren - 04 Apr 2018


Gratis advies

Heeft u gratis advies nodig? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.