Wat te doen bij een hondenbeet?

Honden zijn vaak geliefde huisdieren, maar soms kunnen zelfs de vriendelijkste honden bijten. Een hondenbeet kan onverwachts en beangstigend zijn. Toch is het essentieel om te weten hoe u een hondenbeet moet behandelen als u in deze situatie terechtkomt. In dit artikel bespreken we wat te doen bij een hondenbeet en hoe een letselschade bedrijf kan helpen bij het omgaan met de gevolgen ervan.

Gepubliceerd op 16 Oct 2023.

hondenbeet wat te doen

Stap 1: Hondenbeet verzorgen

De kans op ontsteking is erg groot bij een hondenbeet. Daarom is het van belang om direct de eventuele wond te spoelen met lauwwarm water. Gebruik hierbij geen zeep of andere ontsmettingsmiddelen. Wanneer de wond blijft bloeden moet er voorzichtig druk uitgeoefend worden op de wond om zo het bloeden te stoppen. Gebruik hiervoor een schone doek of verband. Dek de wond vervolgens af met een steriel verband om verdere besmetting te voorkomen.

Stap 2: Medische hulp, kans op tetanus bij hondenbeet

Nadat u de verwondingen van een hondenbeet hebt behandeld, is het van belang om een arts te raadplegen. Bij elke hondenbeet is er namelijk een kans dat de tetanus-bacterie in de wond komt. Zelfs wanneer u maar een kleine hondenbeet heeft. Tetanus is een besmettelijke en ernstige ziekte die honden kunnen bijdragen. De meeste Nederlanders zijn hier al voor ingeënt, maar de prik tegen Tetanus is maar 10 jaar geldig. Voor veel mensen geldt dus dat zij niet meer goed zijn ingeënt voor Tetanus. Het is belangrijk dat u de prik zo snel mogelijk krijgt, maar in ieder geval binnen 3 weken na de hondenbeet.

Stap 3: Schadevergoeding hondenbeet

Na een hondenbeet kunnen de medische kosten, fysieke en emotionele stress en gemiste inkomsten zich opstapelen. Hiervoor komt een letselschade bedrijf in beeld. De hondenbezitter is bijna altijd aansprakelijk voor de schade die een hondenbeet veroorzaakt.

Wat kan een letselschade bedrijf doen bij een hondenbeet?

Een letselschade bedrijf kan helpen om uw schadevergoeding te claimen. Hierbij moet u een aantal dingen noteren en bijhouden. Noteer alle contactgegevens van de hondenbezitter. Waren er getuigen aanwezig tijdens het incident? Noteer dan ook de gegevens van de getuigen. Maak foto’s van uw schade. Denk hierbij niet alleen aan de wond, maar ook aan andere zaken die beschadigd zijn, zoals uw kleding.

Regel nooit uw letselschade zelf met de hondenbezitter. U weet namelijk niet welke klachten of beperkingen u gaat overhouden aan de hondenbeet en medische kosten kunnen later nog hoog oplopen. Neem contact met ons op en vertel ons meer over uw hondenbeet incident. U kan rekenen op uitstekend en gratis advies van een van onze letselschadespecialisten of van.

Meer informatie vindt u op onze pagina letselschade door dieren.

Bel mij terug

Vul dit formulier in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.


Waardering van cliënten

,,Voor alles een dikke 9. Bedankt namens mevrouw Langbein.''
de heer Verburgh - 30 Oct 2014


Gratis advies

Heeft u gratis advies nodig? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.