Auto-ongeluk: wat te doen?

Een auto-ongeluk kan een schokkende en angstaanjagende ervaring zijn. Dit kan materiële schade aan voertuigen veroorzaken, maar ook lichamelijk letsel en emotioneel trauma tot gevolg hebben. Van kleine botsingen tot ernstige crashes met zwaar letsel. Ongeacht de ernst van het ongeluk kunnen de gevolgen aanzienlijk zijn. In dit artikel gaan we dieper in op wat te doen bij een auto-ongeluk en bespreken we hoe een letselschade bedrijf kan helpen.

Gepubliceerd op 24 Oct 2023.

auto-ongeluk wat te doen?

Stap 1: Zorg voor veiligheid en bel indien nodig 112

Het is ten eerste het belangrijkste om ervoor te zorgen dat iedereen in veiligheid is. Zet uw voertuig op een veilige plaats met alarmlichten aan en plaats eventueel een gevarendriehoek. Controleer meteen of u, uw eventuele medepassagier(s) of de tegenpartij gewond is. Is dit het geval? Bel dan onmiddellijk 112 en laat deze persoon altijd liggen totdat de professionele hulp is gearriveerd.

Wanneer belt u nog meer 112 bij een auto-ongeluk?

In de meeste gevallen is het verstandig om de politie te bellen ook bij kleine ongevallen. Dit is vooral belangrijk als er gewonden zijn of als er schade is aan eigendommen. De politie zal een rapport opstellen, wat later van pas kan komen bij verzekeringsclaims.

Stap 2: Verzamel informatie en vul een schadeformulier in

Het is van belang om informatie te verzamelen over de getuigen, welke schade er is en wie er betrokken is bij het ongeluk. Maak hierbij ook foto’s van de schade aan de voertuigen en andere bezittingen. Vul vervolgens het Europees schadeformulier in (samen met de andere partij of de politie). Alle informatie kan van belang zijn voor uw verzekeraar en bij het claimen van eventuele letselschade.

Stap 3: Zoek medische hulp na het auto-ongeluk

Zelfs als u denkt dat uw verwondingen mild zijn, is het belangrijk om medische hulp te zoeken. Het is van belang dat de bevindingen van de arts in uw medisch dossier worden opgeschreven. Het geconstateerde letsel moet namelijk in verband staan met het auto-ongeluk. Wanneer u er langer mee wacht om medische hulp te zoeken, dan is het juridisch minder goed aan te tonen dat er een verband is met het auto-ongeluk.

Stap 4: Auto-ongeluk gehad en nu?

Een letselschade bedrijf speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van de slachtoffers van een auto-ongeluk en het beheren van de complexe gevolgen van een auto-ongeluk. Zij bieden deskundig juridisch advies, verzamelen bewijsmateriaal, helpen bij het vaststellen van aansprakelijkheid en schade en begeleiden slachtoffers wanneer dat kan zoveel als mogelijk naar de situatie van direct vóór ongeval.

Wat kan een letselschade bedrijf doen bij een auto-ongeluk?

Bij Care Letselschade staan we klaar om u te helpen na een auto-ongeluk. Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundig advies en ondersteuning bij uw letselschadezaak. Voor meer informatie bekijk dan onze pagina letselschade door verkeersongeval.

Bel mij terug

Vul dit formulier in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.


Waardering van cliënten

,,Bedankt voor alles, voor alle moeite, het snel handelen en dat je mij zo goed begeleid hebt. Morgen is 1 jaar na het ongeluk. Ik hoop zoiets nooit meer mee te maken maar met jou hulp is alles een stuk makkelijker geweest. Binnenkort kom ik langs om ook nog persoonlijk te kunnen bedanken.''
Jola - 14 Mar 2023


Gratis advies

Heeft u gratis advies nodig? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.