Arbeidsongeval, wat nu?

Arbeidsongevallen zijn ongelukken op het werk die we liever vermijden, maar helaas komen ze voor. Het is van belang om te weten wat te doen in geval van zo'n incident en hoe een letselschade specialist u kan ondersteunen tijdens het herstelproces. Wat is een arbeidsongeval? Wie draagt de verantwoordelijkheid voor het arbeidsongeval? En wat kan een letselschade specialist betekenen bij een arbeidsongeval? Deze vragen worden beantwoord in dit artikel.

Gepubliceerd op 30 Nov 2023.

arbeidsongeval wat te doen

Wat is een arbeidsongeval?

Een arbeidsongeval – of bedrijfsongeval – is een incident dat plaatsvindt op het werk of tijdens werkuren waarbij een persoon letsel oploopt. Dit kan van toepassing zijn op iemand in loondienst, maar ook op een uitzendkracht, vrijwilliger of Zzp’er.

Een arbeidsongeval hoeft zich niet altijd af te spelen op de werkvloer. Zo kan een arbeidsongeval ook plaatsvinden tijdens werkzaamheden bij een klant, in een bedrijfswagen onderweg naar een klus of zelfs tijdens een bedrijfsuitje.

Een gebeurtenis wordt niet als een arbeidsongeval beschouwd als er geen enkel verband is met de werkzaamheden of de werkomgeving en als er geen arbeidsrelatie is met de werkgever.

Wie draagt de verantwoordelijkheid voor het arbeidsongeval?

Bedrijfsongeval aansprakelijkheid werkgever

In de meeste situaties is uw werkgever – vanuit juridisch oogpunt – verantwoordelijk voor een arbeidsongeval met letselschade. Uw werkgever heeft namelijk de wettelijke verplichting ervoor te zorgen dat u uw werk veilig en beschermd kunt uitvoeren. De werkgever moet u ook uitleggen hoe u veilig werkt en u hierop controleren.

De werkgever is niet aansprakelijk indien hij zijn zorgplicht is nagekomen of als de letselschade niet het gevolg is van het bedrijfsongeval. In sommige gevallen moet de werkgever aantonen dat de schade niet voortvloeit uit het arbeidsongeval. In deze situaties rust de bewijslast bij de werkgever.

Bedrijfsongeval melden

Een bedrijfsongeval moet verplicht worden gemeld als het tot blijvend letsel of een ziekenhuisopname leidt. De verantwoordelijkheid voor het melden van het bedrijfsongeval ligt bij de werkgever. Het is van groot belang om de werkgever zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van het bedrijfsongeval. De werkgever kan dan namelijk het bedrijfsongeval melden bij de Nederlandse arbeidsinspectie. Er wordt dan ook een ongevalsrapport opgesteld. Hierin komt een duidelijke omschrijving van het bedrijfsongeval, de oorzaak ervan en de maatregelen die zijn genomen om het risico op een ongeval te voorkomen.

Wat kan een letselschade specialist voor u betekenen bij een arbeidsongeval?

Een bedrijfsongeval is ongewenst en brengt helaas bijna altijd financiële complicaties met zich mee. Maar met de juiste kennis en bijstand kunt u ervoor zorgen dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Neem vrijblijvend contact met ons op en vertel ons meer over uw arbeidsongeval. U kunt vertrouwen op deskundig en kosteloos advies van een van onze letselschade specialisten. Meer informatie vindt u op onze pagina letselschade door een arbeidsongeval.

Bel mij terug

Vul dit formulier in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.


Waardering van cliënten

,,Nou je hebt gewoon je best gedaan helemaal super. Nogmaals bedankt''
De heer Louter - 08 Apr 2020


Gratis advies

Heeft u gratis advies nodig? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.